Vårtor

Svår fotvårta på stortå.

Vårtor förekommer i regel på händer och fötter och orsakas av ett virus.

De vanligaste smittkällorna är omklädningsrum på gym och i simhallar, eller kontakt hud mot hud med en smittad person. Vårtviruset är ofarligt men många gånger svårt att bli av med. Det kan dröja flera år innan en vårta försvinner av sig självt.

Fotvårta efter behandling.
Fotvårta.

Vi på Laserkliniken erbjuder snabb och smärtfri behandling av vårtor med så kallad koldioxidlaser. Metoden innebär att vårtan efter lokalbedövning utsätts för ett så starkt laserljus att den förångas. Vårtan försvinner alltså omedelbart, och kvar blir ett skrubbsår som läker efter ungefär en vecka. Borttagning av fotvårtor medför under cirka två-tre veckor en ömhet i det behandlade området.

Vi rekommenderar att man behandlar en fot åt gången då det kan vara lite obehagligt att till exempel jogga efter borttagning av en vårta.

Eftersom vårtor uppstår till följd av en virusinfektion finns det idag ingen behandling som kan garantera hundraprocentigt resultat. Det finns alltid en viss risk att problemen kommer tillbaka. Samtidigt visar vår långa erfarenhet att användning av just koldioxidlaser är ett av de allra mest effektiva sätten att bli kvitt vårtorna – för längre tid eller för gott.

Karta:

Kungsgatan 48 V, Stockholm

Click to open a larger map

Klicka i kartan för större format! Eller gå till Google Maps HÄR!